- Komerční sdělení -finance
DomůRady a NávodyBoloňské špagety: Vyzkoušejte tento originální recept

Boloňské špagety: Vyzkoušejte tento originální recept

Ingredience: 4 porce / 20 min.

700 g špaget
200 g vepřového stehna
200 g hovězího stehna
100 g uzené slaninky
250 g drcených rajčat
100 g parmazánu
2 dl červeného vína
3 PL olivového oleje
2 PL hnědého cukru
1 šalotku
1 stroužek česneku
1 větší mrkev
1 větší petržel
bazalka
sůl
pepř

Postup:

Do hrnce dáme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cca 2 minuty restujeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a orestujeme.

Potom přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a jemně podusíme. Mezitím nameleme na jemném mlýnku hovězí a vepřové maso, které přidáme do hrnce se zeleninou a restujeme cca 5 minut. Podlijeme vínem, které necháme odpařit.

Traditional Italian meal spaghetti alla bolognese

Přidáme hnědý cukr, sůl, pepř a restujeme dalších 5-7 minut. Do této směsi vlijeme drcená rajčata a za stálého míchání podusíme cca 5 minut.

Odstavíme, dochutíme a přidáme natrhané lístky bazalky. Špagety uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Při cedění špaget neproléváme studenou vodou, jen necháme okapat. Hned je vložíme do připravené nádoby, pokapeme olivovým olejem a lehce promícháme.

Takto připravené špagety smícháme s boloňskou směsí a podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Naše rada: Kořenovou zeleninu můžeme také pomlít na jemném mlýnku jako maso.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek