- Komerční sdělení -finance
DomůRady a NávodyKakaové brownies bez čokolády

Kakaové brownies bez čokolády

Brownies je jedním z nejpopulárnějších amerických receptů. Může trochu připomínat perník, ale na rozdíl od něj je čokoládovější a vláčnější. Kakaová lahůdka pochází z Chicaga a objevila ji na konci 19. století. Svou přízeň získala ovšem až v první polovině 20. století.

Co budete potřebovat:

140 g másla
200 g cukru
80 g kakaa
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky vanilkového aroma
2 velká vejce
65 g hladké mouky
2/3 hrníčku oříšků (rozinek nebo kokosu)
Postup:

Troubu rozehřejte na 170 stupňů a formu vyložte pečícím papírem, tak aby vyčníval.

Rozpusťte máslo s kakaem, cukrem a solí. Za občasného míchání přehřejte tak, aby se jednotlivé ingredience spojily do jednotné kakaové hmoty.

High angle view of various homemade chocolate brownie slices on a wooden cutting board surrounded by some brownie crumbs, some walnuts, a fork and a baking sheet with a baked brownie on the inside. Predominant color is brown. Studio shot taken with Canon EOS 6D Mark II and Canon EF 24-105 mm f/4L

Sundejte z ohně a nechte vychladnout.

Přidejte vanilkové aroma, vejce a mouku. Směs pořádně promíchejte. Můžete také přidat ořechy, rozinky nebo kokos.

Hmotu nalijte do formy a pečte 20 – 25 minut. Otestuje brownies párátkem! Když do něj zapíchnete, neměli byste jej vytáhnout olepené těstem.

Po vychladnutí jej vyjměte z formy a nakrájejte na čtverečky. Tento sladký pamlsek vám vydrží cca 2 – 3 dny. Postupně z něj totiž uniká vlhkost.

zeny

Mohlo by Vás zajímat

PR článek